Reizen Doe een gok! Top 6
enge aardappels
enge aardappels
finse witte kool rolletjes
finse witte kool rolletjes
gado gado
gado gado
chocolade cheesecake
chocolade cheesecake
strawberry daiquiri cocktail
strawberry daiquiri cocktail
zomerse salade
zomerse salade
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
banh mi cat ba style
banh mi cat ba style
banh xeo hoi an style
banh xeo hoi an style
avocado salade
avocado salade
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
italiaanse caponata
italiaanse caponata
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
biefstuk chimichurri & gegrilde groenten
bieten carpaccio
bieten carpaccio
falafelwrap
falafelwrap
vega koajsjottel

De vega variant op Limburgs koajsjotel, oftewel huzarensalade!

vega koajsjottel

Bereidingsduur: 45 minuten
Aantal personen: 6


Instructies:
1. Schil de aardappelen en de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Kook deze tot beetgaar en laat dit afkoelen.

2. Neem een mengkom en doe hier de aardappels en wortel in. Bewaar 1 grote augurk voor de garnering. Snijd de zilveruitjes, augurken en appel in kleine stukjes. Laat de sperziebonen uitlekken en voeg dit alles toe aan de kom.

3. Voeg de mayonaise en 2 eetlepels van het augurkenvocht toe. Schep alles goed om en plet het met een stamper. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de aardbeien doormidden en de augurk, komkommer en de cherrytomaatjes in plakjes.

4. Scheur sla van de krop en leg deze op een mooie serveerschaal. Verdeel hierover de koude schotel en druk iets aan. Garneer hierover de augurk, komkommer, cherrytomaatjes, aardbeien en bosbessen.